Uncategorized

Innblikk i hva jeg har lært i del 1 av Digital Markedsføring

Vi nærmer oss slutten på første del av dette kurset og er snart ferdig med første eksamen i emnet. Jeg vil med det rekke en stor takk til foreleser Arne Krokan for å berike oss med ny kunnskap i del 1 av faget Digital Markedsføring. Det har vært meget spennende å følge med og aldeles lærerikt, hvor vi har fått følge Arne Krokan på sin vei for å introdusere oss for mange forskjellige temaer. I dette blogginnlegget skal jeg ta for meg de temaene som sperret opp øynene mine aller mest, samt å ta frem konsekvenser dette kan ha for samfunnsutviklingen fremover.

Vi fikk informasjon om å opprette oss en egen blogg når semesteret startet i januar. Grunnen til dette var at vi skulle publisere to blogginnlegg i uka som handlet om det vi hadde lært i forelesningene. Planen som lå bak var at vi skulle gjøre dette for å lære, samt å bli flinkere til å skrive og kanskje skape oss et slags nettverk. Beskjeden vi fikk var at vi skulle få tilbakemeldinger på alle blogginnleggene vi hadde skrevet av studentassistentene og det har vertfall jeg fått. Jeg setter pris på innsatsen deres og alle foreleserne i kurset. Jeg ble tatt litt på senga for dette hadde jeg aldri gjort før. Jeg må ærlig innrømme at jeg var nervøs i starten for det var tydelig at dette var utenfor min egen komfortsone. Men jeg må si at dette har hjulpet meg betraktelig i min læring og forståelse i faget. Vi har fått ett innblikk i hvordan de ulike teknologiene fungerer og hvordan de vil påvirke oss i fremtiden.

Kunstig intelligens, 3D – printing og roboter er de temaene som fanget oppmerksomheten min mest og fikk meg til å ville lære mer og mer. Disse tre temaene vil påvirke oss mye i tiden fremover og det gjør det hele enda mer spennende.

Konsekvenser

Ved at vi tar i bruk disse tre teknologien vil ha mye og si for arbeidsplassene i fremtiden. Vi kan allerede se at ved hjelp av kunstig intelligens har de utviklet førerløse biler og busser, som vil si at mange bussjåfører står i fare for å miste jobbene sine. I tillegg kan vi se at det kommer mer selvbetjeningskasser, som igjen fører til at ansatte i butikken mister jobben sin. Denne teknologien er stadig i utvikling, men vi kan puste lettet ut en stund til for ekspertene sier at kunstig intelligens ikke vil gjøre så mange av oss arbeidsledige med det første.

Personlig vil jeg tro at vi mest sannsynlig kommer til å se mer og mer av roboter i fremtiden. I løpet av de neste 20 åra vil sannsynligvis en av tre jobber forsvinne i Norge. For eksempel kan robotene overta jobber som postbud, regnskapsførere og lønningsarbeidere på grunn av at teknologien er blitt så ufattelig god, datamaskinene er blitt så små og raske, samt at programmeringsspråkene er blitt veldig mye bedre. Roboter kan også erstatte mennesker for å hjelpe politiet i vanskelige situasjoner.

Konsekvensene ved 3D – printing er at flere kommer til å miste jobbene sine. 3D – printere gjør det både lettere og mer effektivt å produsere varene. Dette minsker produksjonsjobbene rundt om i samfunnet, men det er fortsatt et behov for ingeniører som kanskje ser seg nødt til å fornye kunnskapen sin litt.

Alle disse teknologiene kan jeg støte borti i fremtiden, med tanke på at jeg utdanner meg innenfor alt dette. Jeg synes det er spennende å følge med på situasjonen og gleder meg til å se om samfunnet vi bor i vil dra nytte av disse teknologiene fremover. Del 1 av kurset har gitt mersmak og jeg gleder meg allerede til del 2 i Digital Markedsføring. Jeg ser frem mot å lære enda mer og håper det blir like lærerikt som Arne Krokans del var.

-Ruben

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *