Uncategorized

Google Analytics – Et Analyseverktøy

Hei og velkommen tilbake. Nå har vi akkurat startet på del 4 og siste bolk i emnet Digital Markedsføring. Marius Vetaas Thomassen skal dra oss gjennom den siste biten som skal omhandle Digital Markedsføring. Vi skal også publisere to blogginnlegg i uka som vi har gjort i alle delene. I tillegg skal vi levere en eksamen med frist 18.06.21 som vil bli den fjerde vi har levert dette semesteret.

Vi har tidligere snakket om Google Analytics og Google Tag Manger, samt at vi har fått beskjed om å ta sertifiseringer for disse to tjenestene. I dette innlegget skal jeg beskrive hvordan man kan benytte seg av programmet Google Analytics.

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktøy som er til for å gi innsikt og data som man kan bruke som beslutningsgrunnlag for viktige avgjørelser. Man kan finne ut av hva brukerne gjør på nettsiden din og egentlig spore all aktivitet som er gjort inne på nettsiden. Dette analyseverktøyet er helt gratis å bruke, det eneste man må gjøre er å legge inn et script på nettsiden din.

Det man kan finne ut av ved å bruke Google Analytics er:

  • Hvem er det som besøker nettsiden?
  • Hva de eventuelt gjør inne på nettsiden?
  • Hvilke sider er det som gir flest salg?
  • Hvordan kampanjer presterer?

Hvordan starte med Google Analytics?

Det første man må gjøre når man skal starte opp med Google Analytics er å opprette en Google Analytics konto inne på Google sine sider. Dette tar ikke så lang tid og når dette er gjennomført kan man starte for fullt. Da setter man opp hvilket område man er i for så å legge inn en sporingskode på den nettsiden man ønsker skal bli overvåket. Når alt dette er i boks kan man starte å hente analyser og data fra nettsiden som overvåkes. Under kommer en steg for steg guide:

  1. Opprette en Google Analytics konto
  2. Gå inn på Google.com/analytics
  3. Trykk på «start for free» eller «start gratis» på norsk
  4. Sett opp et område i kontoen din
  5. Sett opp en rapporteringsvisning av nettsiden din
  6. Legg til en sporingskode på din egen nettside

Når alt dette er gjort så er man klar til å anvende Google Analytics til sitt fulle.

Fordeler med Google Analytics

Noen av fordelene med Google Analytics er at man får en god oversikt over hvor trafikken til nettsiden kommer fra, samt at man får en oversikt over hvordan ulike typer trafikk driver ulike typer engasjement med nettsiden. Et eksempel på dette kan være å se hvor mye av trafikken kommer fra sosiale medier og hvor mye som kommer fra nyhetsbrev. Dette vil gi deg en indikasjon på hva som fungerer og ikke fungerer for din nettside.

Avslutningsvis

Personlig har jeg ikke klart å få koblet Google Analytics med min egen blogg. Dette er noe jeg prøver å få til, og skal få til. Jeg er klar for siste innspurt av emnet Digital Markedsføring, jeg skal yte mitt ytterste for å komme meg gjennom denne siste delen. Gjennom hele semesteret har motivasjonen så og si vært på topp, og jeg har forsøkt å gjøre mitt beste ut av den situasjonen jeg har vært i.

-Ruben

Kilder

Synlighet.no. Lesedato: 19.05.21 (https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/)

Nettrakett.no. Lesedato: 19.05.21 (https://nettrakett.no/5-ting-du-kan-laere-med-google-analytics/)

Pexels.com. Lesedato: 19.05.21 (https://www.pexels.com/nb-no/bilde/analyser-kreativitet-tekst-fargede-blyanter-185576/)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *