Uncategorized

Hvordan komme i gang med søkemotoroptimalisering?

Hei og velkommen tilbake! Dagens innlegg skal dreie seg om søkemotoroptimalisering som veldig ofte blir forkortet ned til SEO. SEO kommer opprinnelig fra det engelske ordet Search Engine Optimization. Gjennom dette innlegget skal jeg ta for meg hva SEO er, hvorfor man bør benytte seg av SEO og hvordan man kan komme i gang med SEO. Per dags dato er jeg veldig fornøyd med den siste delen av emnet, men jeg er også veldig motivert og fokusert på det som kommer.

Foto: S K fra Pixabay

Hva er SEO?

Definisjonen på SEO er å ha en prosess der man optimaliserer nettsiden din for å oppnå organisk trafikk fra resultatsiden for søkemotoren. Søkemotoroptimalisering går blant annet ut på de tekniske aspektene ved en side, samt både innhold, kvaliteten og lenker. For at Google og andre søkemotorer skal lettere finne nettsiden din benytter man seg av SEO. Målet med SEO er å bli mer synlig i søkemotorer, derfor optimaliserer man nettsiden det er snakk om. Det er ekstremt viktig med SEO for at dine nåværende kunder og nye kunder skal få deg opp nettopp din nettside på internett.

Hvorfor bør man benytte seg av SEO?

Alle kjøp bygger på undersøkelser og analyser som er gjort på internett. Målet med SEO er å være synlig på førstesiden når noen søker på noe de skal ha tak i på nett. Er du ikke på førstesiden til Google, så kan dette skape et problem for bedriften din. Så viss man ikke har dette som en prioritet vil man få konkurranse fra andre konkurrenter, der de kan ta markedsandeler fra din bedrift. Dette er grunnen til at søkemotoroptimalisering er så ufattelig viktig. En artikkel skrevet av searchplanet.no tar for seg tre ulike grunner til at man behøver SEO:

 • SEO bidrar til at flere kunder finner bedriften
  • SEO er en svært kostnadseffektiv metode for å øke fortjenesten
  • SEO kan påvirke resultatene i flere måneder eller år
Foto: Pexels.com

Hvordan komme i gang med SEO og hvorfor SEO er viktig?

Når man skal starte med søkemotoroptimalisering er det et par ting man må huske på som er svært viktige å ha med. Dikom.no har skrivet en artikkel der de kommer med noen viktige punkter. Noen av disse er visst under:

 • Det er viktig at nettsiden din er mobiltilpasset

Over halvparten av all trafikk til nettsider kommer fra mobiler. De siste årene har Google valgt å prioritere mobilvennlige nettsider i Google, samt også søk som kommer fra desktop. Google gjør dette for at brukeropplevelsen skal bli best mulig for søkerne.

 • En rask nettside er helt avgjørende

Hastigheten på nettsiden din er svært avgjørende slik at du blir rangert høyt oppe på søkemotorer. Alle sider bør bli lastet inn innen 3 sekunder og om du vil sjekke hastigheten på din nettside og om den er rask nok kan du bruke Google sitt verktøy “Page speed insight” .

 • Registrer bedriften din for Google My Business

Selv om man allerede har en bruker på Facebook, Instagram og LinkedIn så er det like viktig å registrere bedriften din på gratisverktøyet Google My Business som vil være med på å gjøre deg mer synlig i søk. I tillegg tar du eierskap over merkevaren din, og du vil få kontroll over hvordan du selv vil bli presentert i Google.

 • Bruk et analyse – verktøy

Å følge med på resultatet av alt arbeidet du legger ned er det viktigste du gjør, og da trenger du et analyse – verktøy som for eksempel Google Analytics. Dette analyse – verktøyet kan blant annet følge med på hvor mange brukere som besøker nettsiden din, hvor de forskjellige brukerne kommer fra, hva de gjør på nettsiden din og hvor mange som konverterer?

I en artikkel skrevet av bestwebdesign.no kommer det frem fem punkter på hvorfor søkemotoroptimalisering er så viktig.

 1. Forbedrer brukervennligheten: SEO går ikke bare ut på søkemotorer, men også om å forbedre brukervennligheten på et nettsted. Google har som mål å levere både relevans og brukervennlighet til brukerne sine, så de prøver å få frem de sidene som er mest brukervennlige.
 2. Bedre kvalitet på trafikken: Den beste trafikken er den som er organisk og dette er begrunnet med at når folk søker etter et behov som din bedrift kan dekke så vil treffet de får være organisk. Og når det er organisk, er det mer genuint enn hvis det hadde vært gjennom en annonse.
 3. SEO –> fordel over konkurrentene: Om det er to nettsteder som konkurrerer for de tilbyr det samme så vil den med en søkemotoroptimalisert nettside ha høyere sannsynlighet for å få mer kunder og flere salg.
 4. Økt trafikk: Man må sikre seg en av de øverste plasseringene i resultatene hvis man ønsker økt trafikk på nettstedet. Vi vet at de aller fleste kommer til å trykke seg inn på en av de femte øverste forslagene som dukker opp.
 5. Organisk trafikk: Den beste konverteringsfrekvensen for de aller fleste nettsider går under organisk søketrafikk. Bedriften din kommer til å få flere kunder om man klarer å posisjonere bedriften godt i søkemotorer.

-Ruben

Kilder

Nettrafikk.no Lesedato: 25.05.21 (https://nettrafikk.no/sokemotoroptimalisering/hvaerseo/)

Responspartner.no. Lesedato: 25.05.21 (https://responspartner.no/hva-er-seo)

Searchplanet.no. Lesedato: 25.05.21 (https://searchplanet.no/seo-tips/svar-pa-alle-vanlige-sporsmal-om-sokemotoroptimalisering-seo/)

Bestwebdesign.no. Lesedato: 25.05.21 https://www.bestwebdesign.no/news/2019/01/sokemotoroptimalisering-hvorfor-skal-du-prioritere-det/

Dikom.no. Lesedato: 25.05.21 (https://www.dikom.no/blogg/hvordan-komme-i-gang-med-sokemotoroptimalisering-seo)

Pixabay.com. Lesedato: 25.05.21 (https://pixabay.com/no/illustrations/seo-s%C3%B8kemotoroptimalisering-1447311/)

Pexels.com. Lesedato: 25.05.21 (https://www.pexels.com/nb-no/bilde/beroring-baerbar-data-digital-270669/)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *