Uncategorized

Hvilke digitale markedsføringskanaler bør bedrifter og organisasjoner benytte seg av i 2021?

Foto: Pexels.com

Hei og velkommen tilbake! I dette innlegget skal jeg ta for meg de digitale markedsføringskanalene jeg mener bedrifter og organisasjoner bør fokusere på i år 2021. Digitale plattformer er og forblir alltid i endring og derfor det så ufattelig viktig å vite hvilke kanaler bedriften din bør bli synliggjort gjennom. Hvem er målgruppen? Jeg har funnet de digitale kanalene jeg tenker er best å fokusere på for bedrifter og organisasjoner i 2021 og i tiden fremover.

Digitale markedsføringskanaler

Opp gjennom tiden har det vært svært mange digitale kanaler, mange som bare har vart en liten stund, men et par er her også den dag i dag. En grunn for dette kan være at noen blir brukt mer enn andre og de blir med populære, mens de som ikke blir brukt bare forsvinner etter en viss tid. Noen eksempler på digitale kanaler som har ligget stabilt gjennom mange år er Facebook, Instagram, YouTube mens TikTok har kommet nå den siste tiden. Jeg skal nå ta for meg disse fire digitale kanalene og gå gjennom de en etter en for å se om de er de beste, viktigste og de som bør satses på av bedrifter og andre organisasjoner i tiden fremover.

Facebook

Ca. 3,5 millioner nordmenn har opprettet en egen Facebook profil, derav 48% menn og 52% kvinner. 69% av befolkningen i Norge bruker Facebook daglig, og dette sier sitt om at din bedrift bør være aktiv eller ha en Facebook profil. Facebook er desidert det sosiale mediet som blir mest brukt i Norge, og da er det viktig at din bedrift utnytter dette til sitt maksimale og bruker det for å markedsføre seg selv. Det bør være en selvfølge at en bedrift skal være aktiv og/eller synlig på en så stor digital plattform, og for å markedsføre seg best bør man bytte på å publisere bilder og videoer.

Skjermbilde: Ipsos.com

Instagram

Statistikk fra Ipsos viser at over 2,6 millioner nordmenn har en Instagram profil, dette utgjør 63% av Norges befolkning. Disse profilene er fordelt på henholdsvis 44% menn, mens 56% er kvinner. 40% av befolkningen i Norge bruker Instagram som en daglig plattform. Siden det er så mange som benytter seg av denne digitale plattformen så er muligheten stor for å nå ut til svært mange mennesker. Instagram ble lansert i 2010 og i begynnelsen var den egentlig kun egnet for mobiltelefoner på operativsystemet IOS men har i senere tid utviklet seg videre til andre plattformer. Instagram er blitt til for å kunne dele både bilder og videoer med venner og følgere. En rekke store bedrifter har i senere tid opprettet seg profiler på Instagram for å nå ut til kundene sine og vekke interessen deres, dette har de gjort på grunn av at Instagram har vokst seg større, da med tanke på økonomi og ressurser. Når en bedrift legger ut et bilde eller en video på Instagram så har det blitt mulig å linke direkte til nettsiden deres slik at kunder enkelt kan klikke seg inn.

Skjermbilde: Ipsos.com

YouTube

YouTube er verdens aller største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp, men det er ikke nødvendig å lage seg en brukerkonto for å se en video der. Litt over 3,6 millioner nordmenn bruker YouTube månedlig eller oftere, mens nesten 1,9 millioner har opprettet en YouTube profil her til lands hvor 59% er menn og 41% er kvinner. 29% av Norges befolkning bruker YouTube til daglig. Video er det verktøyet på internett som gir oss best resultater, da ved flere kunder og mer salg. I følge Forbes sier 90% av kundene at video kan hjelpe de i en kjøpsavgjørelse, mens 64% sier at det er mer sannsynlig at de kjøper etter å ha sett en video.

Skjermbilde: Ipsos.com

TikTok

TikTok er et sosialt nettverk der man kan dele korte videosnutter av alt mulig og denne nyskapte tjenesten ble lansert i 2016. TikTok er en ganske så ny tjeneste, men fikk vell sin oppblomstring for ikke så alt for lenge siden og etter det har det bare ballet på seg. Ipsos kommer med en statistikk som viser at 12% av Norges befolkning bruker TikTok daglig. Med tanke på at den er mye mindre brukt enn de andre jeg har listet opp så vil jeg ta med TikTok i min liste over digitale kanaler som bedrifter og andre organisasjoner bør benytte seg av i tiden fremover. Grunnen til dette er fordi en så spennende tjeneste kan få bedriften din i en helt unik posisjon, siden det kanskje ikke er så mange som tørr å benytte seg av denne og heller velger en annen tjeneste. En annen fordel med TikTok er at man ikke trenger mange følgere for at videoen man legger til skal bli sett. Det eneste man må gjøre er å legge til noen nøkkelord ved videoen slik at den blir delt med mennesker over hele verden. Så personlig vil jeg vil si at TikTok er en svært fin plattform for å enkelt synliggjøre en bedrift.

Skjermbilde: Ipsos.com

Kort oppsummering…

Alt i alt så finnes det svært mange digitale markedsføringskanaler men jeg har satt lys over de fire jeg mener er de mest relevante for bedrifter og andre organisasjoner i tiden fremover. Viss man er usikker på målgrupper og hvor mye de benytter seg av digitale kanaler så er Ipsos.com er svært lur plass å undersøke. De har en svært fin oversikt over hvor mange, hvem, hvor mye og hvilke digitale plattformer som blir benyttet mest i Norges land.

-Ruben

Kilder

Ipsos.com. Lesedato: 20.05.21 (https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q121)

Ledernytt.no. Lesedato: 21.05.21 (https://www.ledernytt.no/videomarkedsfoering-det-neste-store-for-bedriften-din.6163560-349898.html)

Snl.no. Lesedato: 21.05.21 (https://snl.no/Instagram)

Wikipedia.no. Lesedato: 21.05.21 (https://no.wikipedia.org/wiki/TikTok)

Pexels.com. Lesedato: 21.05.21 (https://www.pexels.com/nb-no/bilde/beroring-bilde-data-digital-267350/)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *